Watanabe’ den Blade Runner Animesi !

Aslında bu haber biraz alışılmadık. Niye diye soracak olursanız eğer, sizlerde iyi bilirsiniz ki genelde hollywood animelerden fikir ve tema çalar ya da en masum haliyle esinlenir. Paprika -> Inception ya da Ghost In Shell -> Matrix gibi örneklere hepimiz aşinayız. Fakat bu sefer tam tersi oluyor ve kült bir bilim kurgu baş yapıtı anime olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Tabi bu anime filmimiz durduk yere çıkmıyor. 6 Ekim 2017 tarihinde vizyona girecek ve de büyük ihtimal ile hayal kırıklığı olacak devam filmi Blade Runner: 2049 filmine binaen çıkacak bu film. Zira ilk Blade Runner ile bu devam filmi arasında yönetmen Luke Scott‘ın çektiği 2036: Nexus Dawn adlı filmden başka bir bağlayıcı unsur yok ne oyun, ne dizi ne de bir anime . . . Ta ki bu zamana kadar.

Animatrix‘in Matrix Üçlemesi, Batman: Gotham Knight’ın Batman Üçlemesi için yaptığı görevin benzerini yapmak üzere yine Animatrix filminden bildiğimiz, ayrıca Cowboy Bebop ve Samurai Champloo ile yakından tanıdığımız yönetmen Shinichiro Watanabe ‘nin çekeceği Blade Runner Black Out 2022 adlı kısa anime filmi geçen haftalarda yayınlanan bir teaser ile sevenlere göz kırptı.

Film ise enteresan biçimde Sony Pictures‘ ın resmi youtube kanalında 26 Eylül tarihinde izlenebilecek. Watanabe bu yeni proje ve Blade Runner ile ilgili ise şunları dedi

Profesyonel olarak anime sektöründe çalışırken en çok etkisi altında kaldığım film elbette ki Blade Runner olmuştur. Bunun kesinlikle yapmak istediğim bir şey olduğunu biliyordum ve tabii ki kabul ettim. Aldığım teklif iki filmi bağlayacak bir hikaye oluşturmaktı. Animeye uyarlama yaparken dikkat edilmesi gereken iki nokta vardı: birincisi orijinal Blade Runner’a son derece saygıyla yaklaşmak, ikincisiyse sadece bir kopyaya dönüşmüyor olduğundan emin olmak.

Şimdi sizleri bahsi geçen teaser ile başbaşa bırakalım. Unutmayın 26 Eylül Sony Pictures resmi youtube kanalında yayında olacak bu yapım.

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir