Hayao Miyazaki’den Yeni Bir Proje Daha !

Sitemizde Ghibli Stüdyoları kuruluşunun son filmi olabilecek “Tırtıl Boro” anime filmi için Miyazaki‘nin emekliliğinden döndüğünü haber eden bir yazı yayımlamıştık (bakmak için tıklayınız.) zaten fakat sonradan ortaya çıktı ki Boro, Ghibli Sanat Müzesi onuruna yapılan kısa bir animasyon işi idi. Fakat belli ki Miyazaki Boro’ya epey bağlanmış ve keşke uzun metrajlı olsaydı diye belirtmiş.

Daha sonrasında ise uzun metrajlı yeni bir anime türü filme başlayacağı duyurulmuştu. İşte o filmin adı ve de konusu ortaya çıktı a dostlar.

1937 yılında Genzaburo Yoshino tarafından yapılmış Japon Edebiyatı’nda önemli yere sahip “Kimi-tachi wa dou ikiru ka” adlı kitaptan esinlenerek yapacağı bu film kitap ile aynı adı taşıyacak.
Miyazaki Usta ise bu film mükemmelleştirme adın üç ila dört yıla ihtiyacı olduğunu belirtmiş. 76 yaşındaki büyük üstadın sanatına olan bağlılığı ve tutkusunu yitirmediğini görmek elbette biz hayranlarını sevindiriyor. 

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir