Titans İlk 2 Bölüm Mercek Altında

Titans serisini inceleme ya da takip etme gibi bir fikrim gram dahi yoktu. Çünkü perşembenin geleceği çarşambadan bellidir hesabı bu diziden vasatın çok üstünde bir şey çıkması imkansızdı(Venom incelemesi gelmemesinin sebebi de benzer idi ancak o da gelecek). Ancak hem bazı güvendiğim isimlerin “O kadar da kötü değil,sağlam olmuş.” demesi hemde incelemem üzerine gelen istekler doğrultusunda bir bakış atmak istedim. Ancak bir dizinin ilk bölümü çok yanıltıcı olabildiği için 2. bölüm gelsin de beraber inceleyeyim dedim.

Spoiler vardır !


Titans – 1. Bölüm:

İyi Yönleri:

Dick Grayson kişiliğini Batman’den koparmak vede “genç yetişkin” formunda tutmak isteniyorsa Detektif Grayson yani Polis Grayson kimliğine başvurulması en doğrusu

– Her şeyi Raven etrafında toplamak da mantıklı karar çünkü hem grubun en küçüğü hem de potansiyel olarak en tehlikelisi bu sebeple odağı onda tutmak iyi bir karar.

– Dövüş koreografilerine biraz daha çalışılırsa oldukça iyi olabilir.

– Karakterlerin toparlanma sırası açısından tümden gelim ile tüme varım teknikleri arasında geçişleri düzgün yapabiliyor diyebileceğim bir köken hikayesi oluşturulmaya çalışılıyor.

– İkinci bölümü izlemeye zorlayacak yeterli motivasyon ve gizem 1. bölümde nispeten oluşturulabiliyor.

Kötü Yönleri:

– Tüm karakterler inanılmaz ajite edici bir tavra sahip yani yönetmen daha önce yapılmamış bir şey yapma heyecanı ile öyle başı dönmüş ki gördüğüm en gerzek bazı sahneleri hazırlamış. Starfire yaktığı bir adama bakıp niye gülsün ? Heleki amnezi sorunu yaşıyorken ? “Fuck Batman!” hala ilk günkü kadar itici. Yani abi bu karakterleri alıp bu hallere sokana kadar bu tip bir hikayeye daha iyi hizmet edebilecek Outlaws, Shadowpact, Demon Knights, Outsiders, Suicide Squad gibi ekipleri var DC Comics‘in. Teen Titans’dan çin malı X-Force yapmak bana hala fragmanı izlediğim ilk günkü kadar saçma gelen bir fikir. İşin fikir boyutunu geçtim bunu nasıl yapacaklarını izleyerek gördüm ve iyi bir şey olmayacak gibi.

– Görsel efektler komedi, özellikle Raven’ın son sahnesi ve Starfire’ın yangın sahnesi komedi idi. İnsanları küle çeviren alev ahşap mobilyalara, kağıttan bir fotoğrafa ve plastik televizyona zarar vermiyor ? “Emerik taktiği!”.

– Dick Grayson’ın ailesinin ölümü sırasında yaşı çok büyük tutulmuş ve Batman‘in hemen olay anında gelip “gel yavrum bana gel” çekmesi aceleciliğin ve hikayeden bihaberliğin dikalası olmuş. Yani o iş öyle olmuyor ki ?! Neyse…

– Oyunculuklar aslında çok kötü değil ancak tavır olarak bir “kendini çok ciddiye alma” ile “kendini o kadar da çok ciddiye almama” arası çok sık geçişler oluyor karakterlerde (Raven hariç, Ancak Dick ve Kory’de bu çok net ).

– Karakterlerin, bir kişiliği ya da karakteri yok sadece bir motifi ve şeması var gibi. Bu ileride değişebilir tabi ancak şu an için çok fazla “her karakter bir duygu tipinden sorumlu” havası var. Bu illa kötü bir şey demek değil tabi ama metin yazarı ve yönetmeni epey zorlayacaktır.

Beast Boy‘un dönüşüm sahnesi ve diğer CGI sahneleri dizinin epey ucuza kaçacağının işareti oldu gibi. Bir dükkandan tek bir oyun çalmak için neden kaplan olunur ? O da ayrı mesele…

– Dick, çift baton kullanır. Tek Baton ve sopa Tim Drake‘in olayıdır o sebeple baton sahnesi biraz garipti ve koreografisi komikti vurup vurmadığı belli değildi. Adamlara değmeden adamlar titremeye başlıyordu. Yavaş çekim izlerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Bölüm Puanı: 57/100


Titans – 2. Bölüm:

Bölüm başlar başlamaz başımı ellerimin arasına aldım. Hawk & Dove‘u sokak seviyesi tipler yapmalarına mı kızayım ? Dove gibi olayı “Barış ve Huzur’un Sembolü” olmak olan bir meleğin berbat bir koreografi ve ışıklandırma ile insanların yüzünü yırtmasına mı kızayım ? Hawk gibi süper güçlü biri üzerinde sigara söndürüldü diye bağırılmasına mı ? Aman Tanrım ! Bu dizi cidden bir sürü DC’yi yanlış yorumlayıp saçma şeyler diyen genç bir kitle doğuracak. Şimdiden hazırlık yapmak gerekecek anlaşılan.

4 yıl önce beraber dövüştükleri sahne ise baya baya berbat. Bunlar Daredevil falan izlemediler mi hala ? Ayrıca Robin 4 yıl önce hiç değişmemiş olması da ayrı bir tuhaf. Daha tuhaf olanı ise Robin’in süper güvenlikli çantasını (bilgisayarını) açık bırakıp evden çıkması. Film olsun diye verilen tavizler tabiki bunlar anlıyorum ancak umarım çok fazla olmazlar.

Dawn Granger ile Dick Grayson arasına seksüel geçmiş ilişki de yerleştirdiler (hikayeye ve takıma nasıl bir katkısı olacaksa artık) hadi bakalım neler olacak.

Ah ah Alan Ritchson abiyi Shazam ya da Aquaman olarak görmeyi çok istedik ancak böyle ufak rollere kaldı kendisi. Gördüğünüz gibi süper kahraman olayına son derece yakışan iyi bir oyuncu.

Sadece ölmesi için seriye konmuş olması üzücü tabi. Hawk & Dove gibi iki karakteri olmadıkları bir şey gibi yansıtmalarını geçtim üstüne üstlük tek bölümde ikisinden de kurtulmaları ? Ne yapılmaya çalışılıyor? Karanlık olunacak diye bunu bu kadar kastırmaya gerek yok bence doğal bir şekilde gitmeli.

Yine de heyecanlandırıcı bir bölüm değildi dersem yalan olur. 3. Bölümü de izleyeceğim sanırım. Yalnız Dick neden bu halde olduğu anlatıldığında eminim çok küfredeceğim çünkü Batman’e bu kadar kızgın ve bu kadar cani olması için Bruce’un buna sulanmış vs olması gerek anca… Çok saçma bir premise yaratıldı bakalım altından nasıl kalkacaklar.

Kötü adam ekibi olarak az bilinen “The Nuclear Family” (Nükleer Ailesi) ekibini modernize edip kullanmak fikri bence süper olmuş.

Dizideki Easter Egg/gönderme konusu ise çok zengin değil; Dick’in telefonundaki isimler, Donna Troy fotoğrafı, Superman T-Shirt’i, Alfred Pennyworth konuşması, Nükleer Ailesi falan gibi şeyler vardı. En güzel easter egg ise Hawk’ın izlediği silah satıcılarının kullandığı nakliye arabasının üzerinde “Ditko Movers” yazması idi bu direkt olarak Hawk & Dove’u yaratmış olan büyük üstat Steve Ditko’ya bir gönderme idi.

Başka varsa bile ben farketmedim arkadaşlar.

Bölüm Notu: 60/100


 

 

 

 

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

Tek Yorum

  1. Utsuro
    18 Kasım 2018
    Yanıtla

    Keyifle okudum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir