Tavsiye Edilir: Justice Mini Serisi

JUSTICE

Yayımcı: Dc Comics

Yayınlanma Süreci: Ekim 2005 – Ağustos 2007

Yazar:Jim Kureger, Alex Ross

Çizer ve Kapak : Alex Ross, Doug Braithwaite

Basım Türü: Mini Seri – Grafik Roman

Kurgu Türü: Süper kahrman, doğaüstü güçler, gizem

Süreklilik Türü: Alternatif Evren Hikayesi

Türkçe Çeviri Durumu: Henüz basan bir yayın evi yok ancak TürkÇizgi ekibinin çeviri programının içinde hatta ilk dört bölümü çevrilmiş durumda.


Tanıtım:
Alex Ross‘un mükemmel çizimi ve Krueger‘ın yalın anlatımıyla şekillendirdiği, ikibinli yılların ortalarında ve sonlarında çıkan diğer pek çok ikonik seri içerisinde arada kaynamış olan harika bir mini seri.

Konu / Plot:

Adalet Birliği(JLA) arka arkaya dünyada yaşanan felaketlere önlem almak ve insanlığı kurtarmak niyetindedir ama nedense kimse tam gücünde değil hatta güçten düşmüş haldedirler.. Ve Superman‘in göz yaşları içerisinde Dünya ve üzerindeki yaşam yok olur. Daha sonra bunun bir rüya, bir öngörü olduğu anlaşılır ancak bu rüyayı paylaşanlar kahramanların güçten düştüğüne ve gereklilikleri kalmadığına inanır ve gerçekten kahramanlarımızı yoldan çekme adına girişimlerde bulunurlar hatta onları kontrol etmeye yarayan tekno bakteri ve solucanlara kadar işi götürürler.

Kahramanların çoğu teker teker düşmekte, çoğu ölümle yüz yüze gelmiş bir kısmı da sorunu çözmeye çabalamaktadır. Tabi kötüler yani Legion of Doom örgütü de boş durmamaktadırlar.

Soluk soluğa okunan görsel bir başyapıt. 12 sayıdan oluşan bir kolaj sunulmakta çok geniş bir karakter galerisi ve olay örgüsü içermektedir.

Küçük Notlar:

  • Karakterler, kostümler ve kurgu DC Comics‘in Kriz Öncesi (Pre-Crisis) dönemi ile paralellik gösterir ve Earth-1 evrenini anımsatır.
  • Krueger ve Ross’ın bir önceki çalışmaları Marvel için yaptıkları klasik Earth-X vakasıdır.

 

Umarım bu “tavsiye edilir” adlı serimizin ilk parçası sizin içinde faydalı olur ve böylece devamını getirebiliriz. İyi Günler.

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

2 Yorum

  1. 2 Nisan 2018
    Yanıtla

    Justice iyidir. Çoğu zaman Ross denince Kingdom Come gelir akla ama Justice’in de gelmesi lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir