Reign of The Supermen Animasyonu Mercek Altında

Geçtiğimiz yıl çıkan aynı adlı çizgi roman vakasını konu alan “The Death of Superman” animasyon filminin devamı olan ve çizgi roman vakasının da aynı adlı devamı olan “Reign of The Supermen” adlı çizgi film yaklaşık 30-40 gün kadar önce yayınlandı. Daha erken izleyip inceleyecektim ancak vakit olmadı. Ben de 2 gün önce hasta iken, dur hasta yatağımda şunu izleyeyim dedim ve işte şimdi karşınızdayım.

İlk fimin de incelemesini yapmış ve hiç beğenmemiştik. Eğer onu okumadıysanız bu inceleme öncesinde onu okumak isteyebilirsiniz. İşte burada -> The Death of Superman Animasyonu Mercek Altında


Açıkçası o filmin aksine bu filmi bayağı sevdim. İlk filmde eleştirdiğim tüm o çizgi romanı aşırı saptırma ya da güç dengesizlikleri bu filmde yok. Hatta bu filmde ilk yaptıkları şey yeni 4 Superman’imiz için birer güç skalası yapmak oluyor. Cyborg Superman ile Eradicator aşağı yukarı denk iken Superboy ve Steel bunların epey altında kalıyor. Lois Lane‘in sadece sevilen ve kurtarılan bir obje olmaktan çıkaran ve onu dolu dolu bir karakter yapması da filmin başka bir güzelliği idi.

Cyborg Superman’in köken hikayesi ve aynı adlı romanla birebir aynı değil eser, farklılıklar var. Ancak özünü iyi kapmış ve yapılan değişiklikler senaryoya pozitif olarak dönmüş, ilk filmdeki gibi negatif değil.

Animasyonlar akıcılık ve efekt kalitesi olarak hala çok iyi olmamak ile birlikte bu sefer koreografiyi, ışık kullanımını ve karakterlere yapılan yakın çekim çizimleri daha başarılı buldum.

Ve finalde herkesin “Superman çok güçlü, çok sıkıcı, güçleri olmasa bir halt değil” diye tabir ettiği Superman’imizin güçlerinin çoğu yokken verdiği öyle duygusal ve akıl dolu bir savaşı var ki umarım bu öyle diyenler bir ders olur.

Lex Luthor bu filmde diğer filmde kullanıldığı halinden çok daha iyi kullanılmış. Ve Lex’in bu duygusal ve mantıksal tavırlar arasında gidip gelmesi de ayrı bir tat olmuştu. Müzikler olarak biraz zayıftı, seslendirmeler ise genel olarak iyi idi.

Filmin tek eksisi Cyborg Superman başlarda karmaşık, gizemli ve güzel iş çıkaran bir kötü adam iken motivasyonu ve Superman’e olan kininin sebebi öğrenilince çok çabuk ilgi çekiciliğini kaybediyor. Yani elbette en ufak bir hayal kırıklığı ya da gönül koymayı Darkseid gibi bir manipülasyon ustası nefret ve öfkeye dönüştürebilir. Orası normal ancak yine de karakteri ilginç kılmaya devam edecek bir özellik bulunmalıydı. Ya da Darkseid’ın kendisi geldiğinde Hank, kefareti için kendini feda etseydi vesaire. Bu şekilde biraz yavan olmuştu. Tek önemli eleştirim sanırım bu olacak.


Sonuç:

Şahsen kendi DC Animasyon filmleri arşivime önceki filmi almamıştım ancak bu filmi tutacağım. Tekrar izlenilebilirliği yüksek bir iş olmuş. Bunlar sinema için hazırlanan işler değiller, tv animasyonları o yüzden devasa beklentilerim yok ancak bazı temel şeyleri doğru oturttukları takdirde DC Animasyonlarını tekrar eski görkemli günlerine döndürmek hiçte zor olmayacaktır. Film arşivde kalacak kadar kendini amorti ediyor. İzlenilmesini tavsiye edebilirim ama süper bir şey falan diyemem adostlar.

Değerlendirme:

Karakterler ve İlişkileri: 75/100
Derinlik & İşçilik: 60/100
Efektler & Görsellik: 72/100
Türünün Gereklilikleri: 84/00
Hikaye & Evren Dizaynı: 70/100
Özgünlük ya da Etki Gücü: 60/100
Zamanlama & Ritim: 78/100

KB Puanı: 71/100

(not: fikirlerim ileride değişebilir)


Tüm Hakları www.kahramanbaykus.com ve hazırlayan yazara aittir. Site ve yazar adı belirtilmeden ya da orijinal sayfanın linki verilmeden içeriği paylaşanlara hukuki yaptırım uygulanacaktır.

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir