Constantine: City of Demons Mercek Altında

Biraz gecikmeli de olsa bu işinde incelemesini yazayım dedim. Aslında City of Demons bir film değil. Beşer dakikalık bölümlerden oluşan bir mini seri idi ancak akabinde hepsi bir araya getirilerek yaklaşık 80-90 dakikalık film formatı ile satıldı.

18+ (R) etiketli bir film olan Constantine filminin atmosferi gayet iyi idi ancak DC animasyon evreni, artık şu birbirinin karbon kopyası çizim ve animasyonlardan keşke biraz uzaklaşsa yani hepsi birbirinin aynı ancak hepsi aynı kalitede illüstre edilmiyor. Ayrıca Constantine’in yani DC’nin kıyıda köşede kalmış karakterlerini (Nergal, Nightmare Nurse, vs) kullanmaları da çok hoşuma gitti özellikle Nightmare Nurse’ü görmek güzeldi. Ayrıca DC ve Vertigo külliyatında olmayan Los Angeles şehrinin bilincini temsil eden melekler kraliçesi Angela karakteri de hoş bir dokunuş idi (gerçi biraz sıkmaca bir dokunuş idi ama olsun).

Hikayenin sürükleyiciliği, olayın paranormal detektiflik boyutu özellikle ilk 40-50 dk boyunca gerçekten etkileyici ancak sonlara doğru sıradanlaşıyor. Film yetişkin içerik etiketinin hakkını bence kesinlikle vermemiş hiç cesur değildi. Filmin başındaki katliam sahnesindeki cesurluğu filmde bir daha bulamıyorsunuz. Angela ile olan seks sahnesi ise komedi. İkisi de öylece duruyorlardı hehe…

Ayrıca aksiyon sahneleri açısında hell houndlar tarafından kovalandıkları ve Constantine’in sınır büyüsü çaktığı an hariç etkileyicilik hiç yoktu hatta sonlara doğru film slayt şova döndü. Çünkü karakterlerin sadece ağzı oynuyor yani konuşuyorlar ancak sahne aynı kalıyor vs. Justice League: Dark animasyonundaki hareketlilik ve müzikler açıkçası yoktu.

Bir diğer sıkıntı karakteri bir çok sıkıntı ve çatışmaya sokup sonra çok çabuk plot araçları ile bu durumdan çıkarılması idi bu da karakterimizin cidden sıkıntı çektiği ya da başının belada olduğu hissine pek kendimizi kaptıramamıza sebep oluyordu.

Her şeyin tatlıya bağlandığı nihai bir son olmaması, Constantine karakterinin yansıtılışı, hikayenin griliği ise filmin en güzel yanları idi. Ancak bunun haricinde klasik ve epik eski (2013 öncesi) DC Animasyonlarına yaklaşamıyor bile.


-Değerlendirme-

Karakterler ve İlişkileri: 75/100
Derinlik & İşçilik: 65/100
Efektler & Görsellik: 60/100
Türünün Gereklilikleri: 70/00
Hikaye & Evren Dizaynı: 70/100
Özgünlük ya da Etki Gücü: 63/100
Zamanlama & Ritim: 74/100


Genel Ortalama Puan: 66/100



Tüm Hakları www.kahramanbaykus.com ve hazırlayan yazara aittir. Site ve yazar adı belirtilmeden ya da orijinal sayfanın linki verilmeden içeriği paylaşanlara hukuki yaptırım uygulanacaktır

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir