Batman Ninja Mercek Altında

Arkadaşlar çok uzun tutmayacağım zaten film piyasaya düşeli neredeyse bir ay olacak. İzleyen zaten izledi, izlemeyen de izlemesin diye buradayım işin özeti.

Artılar-Eksiler yapmayacağım çünkü pek bahsedilebilecek bir artısı yok. Eksilere gelirsek;

  • Çok istikrarsız ve atmosfere ters bir animasyon tekniği var. El çiziminden ziyade el çizimi havası veren cgı 2.5D diyebileceğimiz son yıllarda moda olan bir ucuz işçilik akımı ürünü bir animasyonu var ve rezalet.
  • Ninja- Samuray ve Eski Japonya teması anlamında ciddi yanlış bilgiler ve steryotipik odunluklar mevcut.
  • Medya görebileceğiniz Batman türevleri arasında karakteri en etkisiz ve işlevsiz vede genel olarak en ezik Batman’i izliyoruz.
  • Kötülerin yaptığı şeyleri neden yaptıklarına dair gram bir motivasyon yok. Madem durum bu raddeye geldi o zaman hikayenin neye ihtiyacı varsa yapayım kafasında karakterler.
  • Batman ailesi de ayrı bir alakasızlık hakim, Red Hood‘a ayrılan sekans hariç kaldırıp atabilirsiniz. Zaten Red Hood ve Gorilla Grodd hariç karakter yok filmde herkes dekor çünkü tek boyut.
  • Filmin adı Batman Ninja ve mekan/zaman düzeneğin ise Sengoku Dönemi Japonyası. Peki biz ne izliyoruz ? Dev megazordların mecha kavgalarını … Kafanız güzelmiş hayırlı olsun.
  • Ses efektleri ve ses kurgusu belki de filmin en anlam veremediğim kısmıydı ben ingilizce dublaj izledim belki orijinal Japonca versiyonunda yoktur diyeceğim ancak tek sorun ağız hareketlerine uyuşmayan sesler olsa neyse… Patlamalar ve darbelerdeki sesler geç geliyor, tam yerinde geldiğinde de sesi karakterlerin seslerinden çok çok daha kısık oluyor gram etki yaratmıyor. Ses kurgusu olarak izlediğim en kötü iş olabilir.
  • Joker’in ingilizce seslendirmeni rezalet idi. Fragmandaki Japonca çok daha iyiydi. Ancak Joker ve Harley sadece güler ve çığlık atar olayının cılkını çıkarmışlardı.
  • Maymunlar ve Yarasalar bir araya gelip 40-50 metrelik Altın Çağ Batman görünümü alabildikleri bir evrende geçiyordu filmimiz oradan hesap edin. Düşündükçe fena oluyorum. Çocuklar için yaptık desen, film kansız(çoğunda en azından) şiddetten ibaret ne bir önermesi var ne bir şey. Büyükler için yaptık desen. Bu kadar saçmalığı hangi bünye kaldırır bilmiyorum.
  • Bu kadar basit bir hikaye için çok uzun bir film.
  • Final ayrı bir rezalet idi.

Zaman kaybı, ciddi ciddi sizin zevkiniz ve zekanız ile dalga geçtiklerini düşünebileceğiniz şu saçma filmlerden biri. Fragmanlardan anlamıştım kötü bir film olacağını ancak 50/100 altında bir not vermek zorunda kalmam diye umuyordum. Fakat ne yazık ki öyle olmadı.

Puanım: 28/100

 

 

Utkan Aktaş Yazar:

2 Temmuz 1987 doğumlu olan Utkan genç görünümlü bir ihtiyar olarak iki üniversitede bulamadığı aidiyet ve de yaratıcılık hissini dans, yazarlık, kurgu gibi pek çok diğer sanatsal uğraşıda buldu. Şimdilerde ise Kahraman Baykuş olgusunun kurucularından ve de yazarlarından biri olmaktan son derece memnun bir adam olarak tanınmakta ...

2 Yorum

  1. ugur_tatli
    16 Mayıs 2018
    Yanıtla

    Teşekkürler yazı için.

  2. Muhammed
    19 Haziran 2019
    Yanıtla

    “Kötülerin yaptığı şeyleri neden yaptıklarına dair gram bir motivasyon yok. Madem durum bu raddeye geldi o zaman hikayenin neye ihtiyacı varsa yapayım kafasında karakterler.”
    Burada güldüm.

    Filmin adı Batman Ninja ve mekan/zaman düzeneğin ise Sengoku Dönemi Japonyası. Peki biz ne izliyoruz ? Dev megazordların mecha kavgalarını … Kafanız güzelmiş hayırlı olsun.
    Burada da güldüm. Elinize sağlık hocam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir